Fakta om Sæt Skolen i Bevægelse

Fakta om Sæt Skolen i Bevægelse

900 skoler kan ikke tage fejl. Sæt Skolen i Bevægelse har i snart 10 år sat fut i klasseværelserne med en årlig kampagne.
Kampagnen distribuerer i december brain break julekalendere til mere end 10.000 klasser og tilbyder lærere, pædagoger og andre fagpersoner inspiration blandt mere end 150 øvelsesideer i øvelsesdatabasen.

Sæt Skolen i Bevægelse er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som er et samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Skoleidræt. Det overordnede mål med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Fakta om bevægelse i den boglige undervisning

Sæt Skolen i Bevægelse afgrænser sig til bevægelse i den boglige undervisning.

Du kan arbejde med fag-øvelser, hvor bevægelsen er integreret og fungerer som metode for at understøtte og fremme læring.
Eller du kan lave brain breaks, som er kombineret med boglig undervisning. De fungerer som boostere for koncentration, motivation og læringsparathed men uden en nødvendig sammenhæng til undervisningen.

Al bevægelse vil skabe variation for eleverne og det har også et trivselsfremmende aspekt, når bevægelsen er tilrettelagt, så alle kan være med.

Vil I gøre mere?

Forskere anbefaler helhedsorienterede indsatser på skoler, som en effektiv strategi for at øge fysisk aktivitet for alle børn. Læs mere om Dansk Skoleidræts projekter til bevægelse på andre tidspunkter af skoledagen, fx. i pauserne, før og efter skoletid og sammensæt jeres egen strategi.